Top 10 wandelingen in Barcelona, Spanje

Top 10 walks of Barcelona - Top 10 wandelingen in Barcelona - バルセロナの散歩トップ 10

Barcelona staat niet alleen bekend om zijn prachtige stranden en bruisende stad, maar ook om de vele wandelmogelijkheden die het te bieden heeft. Of je nu houdt van historische stadswandelingen of liever de natuurlijke schoonheid van de omgeving verkent, Barcelona heeft voor ieder wat wils. Hier zijn de top 10 wandelingen van Barcelona die je niet mag missen:

Camí de Ronda

Deze schilderachtige kustroute begint in het charmante dorpje Calella de Palafrugell en volgt de kustlijn naar Llafranc. Onderweg kom je verborgen baaien, kristalhelder water en een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee tegen.

Powered by GetYourGuide

GR-92

Deze langeafstandswandelroute loopt langs de Costa Brava en biedt wandelaars de mogelijkheid om de prachtige kustlandschappen van Catalonië te verkennen. Een populair deel van de GR-92 begint in het pittoreske dorpje Begur en volgt de ruige kliffen naar het strand van Aiguablava.

Natuurpark Garraf

Dit natuurpark, op korte afstand van Barcelona, biedt verschillende wandelroutes door een afwisselend landschap van mediterrane bossen, kalkstenen kliffen en verborgen grotten. Een aanbevolen route is de wandeling naar de top van Montau, waar je wordt beloond met een panoramisch uitzicht over de kust.

Sant Jeroni pad (Montserrat)

Voor een uitdagende wandeling met spectaculaire uitzichten kun je de Sant Jeroni Trail in Montserrat proberen. Deze route begint bij het klooster van Montserrat en brengt je naar de top van de berg, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over Catalonië.

Camino de Santiago (Catalaanse route)

Voor wie op zoek is naar een spirituele wandelervaring biedt de Catalaanse route van de beroemde Camino de Santiago een unieke kans om door pittoreske dorpjes, glooiende heuvels en wijngaarden te lopen op weg naar Santiago de Compostela.

Ruta del Carrilet (Groene Route Girona)

Deze fiets- en wandelroute volgt het pad van een oude spoorlijn van Girona naar Sant Feliu de Guíxols aan de Costa Brava. De route voert je door weelderige valleien, langs rivieren en door charmante dorpjes en biedt een ontspannen en schilderachtige wandelervaring.

Montserrat via Ferrata

Voor avontuurlijke wandelaars biedt de Via Ferrata de kans om de steile kliffen van Montserrat te beklimmen met behulp van metalen ladders en kabels. Deze uitdagende route beloont je met een onvergetelijk uitzicht op de omgeving.

Camino de Ronda (Costa Brava)

Deze historische wandelroute loopt langs de ruige kustlijn van de Costa Brava en verbindt pittoreske kustplaatsjes zoals Calella de Palafrugell, Llafranc en Tamariu. Onderweg kom je verborgen baaien, middeleeuwse torens en prachtige stranden tegen.

Natuurpark Montseny

Dit beschermde natuurgebied biedt verschillende wandelroutes door dichte bossen, kabbelende beekjes en groene valleien. Een populaire route is de wandeling naar de top van Turó de l’Home, de hoogste top in Montseny, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de omgeving.

Besalú – Castellfollit de la Roca

Deze schilderachtige wandelroute begint in het middeleeuwse dorpje Besalú en voert je langs de rivier de Fluvià naar het indrukwekkende dorp Castellfollit de la Roca, dat op een spectaculaire klif is gebouwd.

Met deze gevarieerde selectie van wandelroutes in en rond Barcelona is er voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar avontuur, natuur of cultuur. Trek je wandelschoenen aan en verken de prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden van Catalonië te voet! Geniet van de top 10 wandelingen van Barcelona.

Powered by GetYourGuide